STYLY BYDLENÍ A LAPAČE SNŮ

madelaine-lapace-snu-skandinavsky-styl

 

 

Dnes existuje mnoho stylů interiérového designu. V zásadě je dobré vybrat si svůj oblíbený a příliš jednotlivé moderní trendy nemíchat. Ale nejdůležitější je, vytvořit si co nejpříjemnější domácí atmosféru s osobitým vkusem. 

Lapače snů a macramé se nejčastěji používají jako dekorace u boho, skandinávského nebo hygge stylu bydlení. Mají společnou svou lásku k přírodním materiálům a vztah k umění.

  

 

Skandinávský styl

Je založen na jednoduchosti a čistotě. Barevné tóny jsou spíš neutrální, světlé barvy a čistě bílá, v kombinaci s šedou i černou. Celkový dojem utvářejí přírodní materiály, textilie, dřevo, decentní dekorace a atmosféra vytvořená osvětlením z lampiček a svíček. Základním prvkem je minimalistický design a celková vzdušnost interiéru.

Tento styl navozuje klid, lehkost a nadčasovost severského způsobu života ve spojení s přírodou.

 

 macrame-pirka_1

 

Boho styl

Bydlení v tomto stylu vnáší do prostoru uměleckou duši, bohému, která potřebuje svobodu a emoce. Využívá pestrosti barev nebo jen bílou a krémovou, ale s důrazem na útulnost a osobitost. V oblibě jsou etnické vzory, přírodní materiály, textilní dekorace. Boho chic interiéry se zdobí bavlněnými macramé závěsy, lapači snů, vyplétanými koši a neopracovaným dřevem.

Atmosféru dotváří výrazné lampy, orientální motivy, ručně vyrobené dekorace, svíčky a pokojové rostliny.

 

Hygge

Hygge je životní styl, který asi nejvíc vyjadřuje pocit pohodlí, spokojenosti a útulna. Vypadá jako recept na štěstí pocházející z Dánska, jehož hlavním prvkem je příjemná atmosféra domova, emoce z užívání si života s rodinou a přáteli a obklopování se takovým bytovým zařízením a doplňky, které podporují stav bezpečí a klidu. Jednoduše, uvolnění se v radosti z přítomného okamžiku.

Typické jsou přírodní materiály a barvy, deky, polštáře, koberce, kožešiny. Kouzlo a teplo hygge stylu podpoříte přírodními dekoracemi ze dřeva, proutí a bavlny. Nesmí chybět svíčky, dobré jídlo a vonné esence.

 

 

Zajímavě umí spojit dohromady tyto styly v industriálním prostředí a s využitím starého nábytku nebo dekorací, například stylistka a fotografka Paulina Arcklin. Trendy směřují k návratu k přírodním materiálům, recyklaci a DIY výrobkům, s menším ekologickým dopadem. Tak ať se nám hezky a zdravě bydlí.

 

 

Vytvořte si krásný pohodový koutek i u vás z ručně vyráběných dekorací pro útulný domov.

 

 

 

Krásné snění, noční i denní

Monika

 

Líbil se ti článek? Neboj se ho sdílet se světem. Za jeho šíření ti děkuji

Zpět do obchodu